Investeren in studentenvastgoed

Leuven huisvest vandaag meer dan 50.000 studenten en young professionals en dat aantal groeit elk jaar nog stevig aan. De KUL en de Leuvense hogescholen zorgen uiteraard voor de grootste instroom, maar laat ons zeker de talrijke spin-offs en andere Leuvense bedrijven niet vergeten. Pas afgestudeerden starten er hun carrière en verlengen zo hun verblijf in Leuven, nog sterk verbonden met het studentenleven.

Hierdoor stijgt de vraag naar hoogwaardige studentenkoten en -studio’s. Het meest in trek? Dat zijn moderne maar gezellige koten met eigen sanitair. Wie zo’n kot aankoopt, is dus zeker van een interessante en veilige investering.

Het aanbod aan studentenkoten stijgt wel mee met de vraag, maar projectontwikkelaars zetten doorgaans in op grote, anonieme residenties: kleurloze panden die charme en uitstraling missen.

TopKot koopt bestaande studentenhuizen in Leuven en renoveert ze met de nadruk op duurzaamheid, veiligheid en wooncomfort. Vaak verkleinen we het aantal woonunits van het pand, net om de bewoonbare oppervlakte per unit te vergroten.

Pas als het pand volledig, tot in detail afgewerkt is en beantwoordt aan alle hedendaagse vereisten qua veiligheid en comfort, bieden wij de koten en studio’s te koop aan. Wij verkopen de koten volledig bemeubeld, geschilderd en afgewerkt met verlichting en gordijnen.